SILNY NATURALNY ANTYBIOTYK
Składniki:
- 700 ml octu jabłkowego,
- 1/4 szklanki posiekanej cebuli,
- 1/4 szklanki posiekanego czosnku,
- dwie ostre papryczki chili,
- 1/4 szklanki startego imbiru,
- 2 łyżki ostrego chrzanu,
- dwie łyżki zmielonej kurkumy.
W celu wykonania mikstury musicie wlać ocet jabłkowy do miski, dodać wszystkie pozostałe składniki i dobrze je ze sobą wymieszać. Następnie miksturę należy przelać do szklanego słoja w taki sposób, by wypełniła ona 2/3 jego objętości. Resztę "dopełnijcie" octem jabłkowym, zakręćcie słój i odstawcie go na ok. dwa tygodnie.
Tak "odstaną" miksturę można przyjmować. Warto jednak pamiętać o odpowiednim dawkowaniu - w celu ochrony przed infekcjami i wzmocnienia odporności, najlepiej pić po łyżce dwa razy dziennie. Ważne, żeby rozcieńczyć eliksir - łyżkę rozrobić w kieliszku letniej wody.
Jeśli dopadła nas grypa, możemy spożywać ten naturalny antybiotyk jak syrop - kilka razy dziennie po łyżce. Naturalny lek przypomina nieco dressing do sałatek, dlatego można go też stosować właśnie w ten sposób.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz